U Trsteniku vlast SNS-a i URS-a, u Kragujevcu bez naprednjaka i demokrata!

U Trsteniku jedino nepoznato koja će im se partija pridružiti, u Kragujevcu u vlasti URS, koalicija oko SPS-a, "Preokret" i DSS

Koalicioni sporazum između URS-a i SNS-a, partija koje će činiti lokalnu vlast u Trsteniku, zvanično će biti potpisan u ponedeljak 28. maja.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Milić Pavlović je potvrdio da je dogovor o formiranju lokalne vlasti napravljen između ove dve partije i dodao je sada jedino nepoznato koja će im se partija pridružiti kako bi većina u lokalnoj skupštini bila stabilnija.

Na lokalnim izborima 6. maja URS je osvojio 18 mandata, DS - 11, SNS osam, a SPO i SPS po šest mandata. Skupština opštine Trstenik broji 49 odbornika.

U isto vreme, predstavnici izbornih lista četiri stranke i koalicije potpisali su danas koalicioni sporazum za formiranje skupštinske većine u Kragujevcu.

Skupštinsku većinu od 57 odbornika činiće koalicija "Zajedno za Šumadiju - URS koju predvodi Veroljub Stevanović sa 37 odbornika, SPS-PUPS-JS sa 10, "Preokret" sa pet, koliko ima i DSS, dok će u opoziciji biti SNS sa 18 i DS sa 12 odbornika. Skupština grada Kragujevca ima 87 odbornika.

Stevanović je čestitao Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima, dodajući da je sa SNS-om, kako je rekao, imao vrlo korektne odnose.

(I. M. / Tanjug)