Vučić: O vladi posle Nikolićeve inauguracije

Zamenik predsednika SNS ističe da će zvanični pregovori o formiranju vladajuće koalicije i nove Vlade Srbije početi nakon što novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položi zakletvu i u skladu s kompletnom ustavnom i zakonskom procedurom

Zamenik lidera Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će zvanični razgovori o formiranju nove republičke vlade početi nakon inauguracije novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

- Zvanični pregovori o formiranju vladajuće koalicije i nove Vlade Srbije počeće nakon što novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položi zakletvu i u skladu s kompletnom ustavnom i zakonskom procedurom - rekao je Vučić.

On tvrdi da "neformalnih kontakata među strankama, naravno, ima".

- To s kim razgovaramo sačuvaću za sebe, jer konkretnih dogovora još nema - naglasio je Vučić.

Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda ocenio je da vlada koju bi formirale demokrate i socijalisti "jednostavno ne bi imala legitimitet", ukazujući da je situacija u Srbiji posle pobede Nikolića na predsedničkim izborima "mnogo jasnija".

On nije želeo da odgovori na pitanje da li će na sednici Glavnog odbora SNS u petak biti doneta odluka o mogućem mandataru nove vlade, ali ni ko će u narednom periodu, do izborne skupštine SNS u septembru, voditi naprednjake.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić podneće ostavku na tu funkciju sutra, na sednici Glavnog odbora stranke, a do izbora novog lidera na čelu stranke najverovatnije će ga menjati sadašnji zamenik Aleksandar Vučić, rečeno je u SNS.

(D. Z./Tanjug)