Vučević: Očekujem da me SNS ponovo predloži za gradonačelnika Novog Sada

Vučević je rekao da su Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Zelena stranka prvi partneri SNS za formiranje nove gradske vlasti

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da očekuje da će ponovo biti kandidat SNS-a za gradonačelnika te da bi 17. juna trebalo da budu održane dve sednice Skupštine Grada Novog Sada.

Vučević: SNS je spremna da se menja, bez obzira na ubedljivu pobedu na izborima

Na prvoj bi trebalo da se konstituiše gradski parlament, a na drugoj da se izabere gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

Vučević je na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Gradskog odnora SNS Novi Sad rekao da su Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Zelena stranka prvi partneri SNS za formiranje nove gradske vlasti.

- Razgovori o koaliciji sa Savezom vojvođanskih Mađara su završeni, a sa Zelenom strankom danas je potpisan Sporazum o zajedničkim programskim ciljevima. Taj sporazum čini sedam tačaka, a akcenat je stavljen na zaštitu životne sredine, novim zelenim površinama u gradu i na pojačanu brigu o socijalnoj zaštiti - rekao je Vučević.

U ime Srpske napredne stranke pomenuti Sporazum o zajedničkim programskim ciljevima sa Zelenom strankom potpisao je Vučević, dok je u ime Zelene stranke Sporazum parafirao predsednik Gradskog odbora Slobodan Cvetković.

Vučević je naglasio da nije sporno da će SNS sa svojim koalicionim partnerima imati većinu u Skupštini Grada Novog Sada, ali je istakao da su u SNS-u su spremni na saradnju sa svima i najavio početak razgovora sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpskom radikalnom strankom (SRS), oko eventualnog preuzimanja i podele odgovornosti rukovođenja gradom.

(Telegraf.rs/Tanjug)