NASTAVLJENA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Rasprava počela polemikom o prekidu prethodne sednice

Martinović je rekao da Mićunović mora da ima dovoljno razumevanja da svi poslanici, pa i SNS, imaju pravo da govore, ali i ako je ta rasprava malo tvrđa, jer je Skupština političko telo

U nastavku današnje konstitutivne sednice razvila se polemika oko odluke predsedavajućeg Dragoljuba Mićunovića da prekine sednicu u petak, pošto je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović apelovao na njega da danas sednicu vodi u skladu sa Poslovnikom i da je ne prekida opet na svoju ruku.

Nastavljena konstitutivna sednica parlamenta!

- Ako niste u stanju, ne želite ili ne možete da predsedavate, postoji rešenje, Skupština će da kandidatuje sledećeg po redu koji je po godinama najstariji. Najstariji uvek može da se pronađe, tako da SNS apeluje na vas koji ste trenutno predsedavajući, da sednicu vodite u skladu sa Poslovnikom i da je ne prekidate na svoju ruku - rekao je Martinović.

Martinović je rekao da Mićunović mora da ima dovoljno razumevanja da svi poslanici, pa i SNS, imaju pravo da govore, ali i ako je ta rasprava malo tvrđa, jer je Skupština političko telo.

Šef poslanika SRS Vojislav Šešelj rekao je da se parlament zahvaljujući Martinoviću vraća na situaciju od petka, navodeći da je predsedavajući u skladu sa Poslovnikom posle 10 sati rasprave njen nastavak zakazao za prvi termin u prvom sledećem radnom danu.

MIĆUNOVIĆ O NASTAVKU KONSTITUTIVNE SEDNICE: Opet neću dozvoliti zasedanje do ponoći

- Njegovo je da vodi sednicu, ovde je problem vaše žurbe, ne znam zašto vam se žuri. Ako vam se žuri zašto pre 20 dana niste zakazali sednicu, i ako vam se žuri zašto odgovarate svakom poslaniku opozicije. Ne možete da prećutite i da žurite, to se međusobno isključuje - kazao je Šešelj, a Ðorđe Vukadinović (DS S) rekao je da je ovde reč o "nekoj vrsti klinča prema malobrojnim poslanicima opozicije".

Vulin: Izbor Maje Gojković zavisi od toga da li će opozicija nastaviti da opstruiše rad Skupštine!

Mićunović je potom rekao da mu je kandidatkinja za predsednika parlamenta u petak prišla sa najvećim uvredama i optužila ga za državni udar, te da nije izlazio iz kuće čekajući da ga uhapse.

MIĆUNOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Naprednjaci i socijalisti negoduju zbog prekida sednice

Gojković mu je odgovorila da za razliku od njega poštuje instituciju parlamenta, kolege, kućno vaspitanje i da zato neće ulaziti sa njim u neku drugu polemiku i neće reći šta je on njoj odgovorio.

- Vi ste u petak rekli - ja sam predsednik parlamenta... Mi imamo vremena koliko god hoćete, građani su nas izabrali i strpljivo ćemo čekati da počnete da vodite ovaj parlament onako kako treba - rekla je Gojković.

(Telegraf.rs/Tanjug)