Toma daje mandat Jorgovanki, Vučić novi lider SNS-a!

- Nikolićeva ostavka je kovertirana i ona će automatski stupiti na snagu čim bude položio zakletvu u Skupštini. Ubrzo će predložiti i mandatara nove vlade - kaže funkcioner SNS-a Vladimir Cvijan

Dosadašnji zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić naslediće Tomislava Nikolića na čelu ove partije, jer će nakon stupanja Nikolića na funkciju predsednika Republike, automatski biti aktivirana njegova, ranije najavljena, ostavka. Kako saznajemo, ostavka će biti usvojena u četvrtak ili petak na sednici Glavnog odbora stranke. U isto vreme, novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikoilić daće mandat Jorgovanki Tabaković za sastav nove vlade Srbije.

Vladimir Cvijan, funkcioner SNS-a, kaže za Telegraf.rs da će u narednih nekoliko dana na sastancima stranačkih tela biti odlučeno ko će biti novi predsednik partije.

- Tomislav Nikolić je principijelan čovek i održaće reč da će biti predsednik svih građana ove zemlje, kao i da će dati ostavku ukoliko bude pobedio na izborima. Ostavka je kovertirana i ona će automatski stupiti na snagu čim bude položio zakletvu u Skupštini kao novoizabrani predsednik države - navodi Cvijan, i dodaje da će Nikolić u najskorije vreme obavestiti javnost o budućem mandataru za sastavljanje vlade.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, takođe, najavljuje da će Nikolić poveriti mandat nekom iz Srpske napredne stranke.

- Očekujem da će Nikolić poštovati formu i prvo poveriti mandat za sastavljanje vlade najvećoj stranci. Ako ona ne uspe, mandat će biti ponuđen drugoplasiranoj stranci, a onda trećeplasiranoj, i tako dalje - ističe Ilić, i dodaje da bi se, u slučaju nemogućnosti sastavljanja vlade iz tri pokušaja, išlo na raspisivanje parlamentarnih izbora.

(I. M.)