INCIDENT U DOMU OMLADINE: Promociju Krajišnikove knjige prekinule aktivistkinje (VIDEO)

Pre nemilog događaja, aktivisti pokreta "Moja Inicijativa" su na platou ispred Doma omladine razvili transparente sa natpisom "Dom zločinaca Beograda" i kroz miran protest iskazali svoje neslaganje sa tim što se promocija knjige Momčila Krajišnika, koji je osuđen za ratne zločine pred Haškim tribunalom, održava u javnoj ustanovi

Promocija knjige Momčila Krajišnika održana je večeras u Domu omladine u Beogradu. Tokom večeri dogodio se incident, kada su dve aktivistkinje "Moje inicijative" pištaljkama prekinule autorov govor, nakon čega su ih napali posetioci promocije.

NVO traže otkazivanje promocije Krajišnikove knjige u Domu omladine

Pre nemilog događaja, aktivisti pokreta "Moja Inicijativa" su na platou ispred Doma omladine  razvili transparente sa natpisom "Dom zločinaca Beograda" i kroz miran protest iskazali svoje neslaganje sa tim što se promocija knjige Momčila Krajišnika, koji je osuđen za ratne zločine pred Haškim tribunalom, održava u javnoj ustanovi.

ZLA KOB SRPSKIH LIDERA: Umirali su u NAJGORIM MUKAMA u Haškom tribunalu, MUČENI i PREBIJANI po zatvorima! (FOTO)

Protest je počeo u 17:45 a nakon petnaest minuta, na poziv članova Samostalne Demokratske Stranke Srbije, koja je organizator promocije knjige, stigla je ekipa interventne policije. Policajci su porazgovarali sa aktivistima "Moje inicijative" i legitimisali ih. U jednom trenutku aktivisti "Moje inicijative" pokušali su da uđu u prostotije Doma omladine. Tada su ih na vratima zaustavili organizatori skupa koji nisu želeli to da im dozvole.

EVO ZAŠTO SAM SE STRAŠNO POSVAĐAO SA MILOŠEVIĆEM: Prva ispovest Momčila Krajišnika

Posle rasprave, aktivisti su ušli u DOB, ali su već na vratima sale u kojoj se odvijala promocija zaustavljeni. Ujednom trenutku dve aktivistkinje "Moje inicijative", uspele su da pre protesta, neopaženo uđu u salu u kojoj se održavala promocija. U trenutku kada je Momčilo Krajišnik uzeo reč, one su počele da zvižde. Tada su posetioci promocije počeli da ih verbalno vređaju i čupaju za kosu.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)