INTERVJU: VEDRANA RUDAN

"Kad mi kriminalac preporuči EU hvatam se za pištolj!"

Čak i da s 100.000 čitalaca kolumne “EU, jebi se” Vedrane Rudan zaokruži “ne” na predstojećem referendumu, odluka će u svakom slučaju biti “da”. Zato se ova hrvatska književnica u svom tekstu žestoko obračunala sa Unijom za svoju dušu, da bi, kako kaže u intervju za Telegraf.rs, lakše “podnela nepodnošljivu težinu života u Hrvatskoj”.

„Kad mi kriminalac preporuči EU kao Obećanu zemlju onda se hvatam za pištolj. Da ne bih nekoga, u nastupu ludila, ustrijelila, napisala sam tekst“, kaže autorka članka i dodaje da „EU, jebi se“ nije ništa drugo do davanje do znanja svakom Hrvatu da će, ako se izjasni za Brisel, deliti sudbinu malog, običnog Evropljanina koji na pregled čeka mesecima, sudsku pravdu još duže, dok ga televizija obasipa seksualnim aferama najvišeg državnog korumpiranog vrha.

A sa referendumom se, prema njenom mišljenju, odavno zakasnilo. Bilo bi, tvrdi, najlogičnije da su se Hrvati još pre deset godina mogli izjasniti žele li ući u zajednicu koja sve više liči na Jugoslaviju iz 1989. godine.

„Ali ne. Naši nas političari, sluge svjetskog kapitala, drže totalnim kretenima koji nisu u stanju misliti ni o čemu dok im gazde ne pokažu put. A gazde su, ponovit ću jer se to zaboravlja, međunarodne korporacije“, kategorično tvrdi Rudan za Telegraf.rs

Nemoguće je da niste uočili bar jednu pozitivnu stvar u zemljama Unije koja bi Hrvatskoj dobrodošla? Pa i Srbiji.

Kakvo prestrašno pitanje? Nemoguće je...Zašto bi čovjek čiji je kvocijent inteligencije 100, a moj jest, morao naći nešto dobro u onome u čemu ničeg dobrog nema? Jednom sam napisala da pet koka-kola jebe čitav svijet. Kakve su šanse za normalan život nas Hrvata i vas Srba pred jebačima takvog kalibra?!

 

(Katarina Marković)