PRIZNAJTE NEZAVISNO KOSOVO, ODJEKUJE EVROPOM! Evropski poslanici BRUTALNO UCENJUJU članice EU koje su na strani Srba

Poslanici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta usvajanjem rezolucije o Srbiji i Kosovu pozdravili su početak pregovora sa Evropskom unijom i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine uz napomenu da bi tim odnosima pomoglo i ako bi Španija, Slovačka, Kipar, Rumunija i Grčka priznale Kosovo

Srbija je u spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta  dobila rezoluciju, pohvale i ohrabrivanja da nastavi svoj evropski put. Ipak, poslanici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta su uz rezoluciju o Srbiji dodali i napomenu da bi Španija, Slovačka, Kipar, Rumunija i Grčka trebale da priznaju nezavisnost Kosova.

PLJUŠTE POHVALE SRBIJI U EVROPSKOJ UNIJI! Ovim je Evropski parlament OBRADOVAO Srbe

- Pred Srbijom je još mnogo posla , ali Beograd može da računa na punu podršku Evropskog parlamenta - rekao je Dejvid Mekalister , izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju  čija usvojena rezolucija traži od Srbije da nastavi sistemske reforme i pojača napore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Pozitivne ocene i svoju rezoluciju dobilo je i Kosovo. Za obe strane na snazi je i dalje ostala napomena da  učine napredak u primeni postignutih sporazuma jer je  to između ostalog i  jedan od uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

Ipak, napomene za  normalizaciju odnosa Beograda i Prištine dobili su i parlamentarci iz Španije, Slovačke, Kipra, Rumunije i Grčke. Njih kolege pozivaju da priznaju južnu srpsku pokrajinu. Poziva i Ulrike Lunaček izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo kako bi Evropska unija prema njenim rečima kompletirala svoj zvaničan stav prema nezavisnosti Prištine.

Svoj glas za usvajanje rezoluciji o Srbiji dalo je pedeset poslanika. Evropski parlament će se o toj rezoluciji izjasniti na sednici u Strazburu 4. februara.

( Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti )