MIROVIĆ: Modernizacija pruge Beograd - Budimpešta najbolja vest iz Kine

Potpredsednik Glavnog odbora SNS je rekao da je to još jedna potvrda opredeljenja Vlade Srbije za ravnomerni razvoj svih delova naše zemlje, ali i potvrda da je Srbija definitivno postala vodeća zemlja u razvojnom smislu u jugoistočnoj Evropi

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Igor Mirović, izjavio je danas, povodom posete premijera Aleksandra Vučića Kini i potpisivanja Okvirnog sporazuma o modernizaciji i rekonstrukciji pruge kroz Vojvodinu, odnosno pruge Beograd - Budimpešta, da se radi o najboljoj mogućoj vesti za Vojvodinu i celu Srbiju.

- Velika infrastrukturna investicija koju je Vojvodina čekala decenijama povezaće Beograd, Novi Sad i Suboticu sa Budimpeštom i dalje sa drugim evropskim gradovima, ubrzaće transport ljudi i robe, podstaći privredni razvoj posebno u građevinarstvu, transportu, trgovini, turizmu i svim vidovima usluga - ocenio je Mirović.

VUČIĆ NA SAMITU: Uz kineske investitore Srbija je vodeća zemlja na Balkanu! (FOTO)

Mirović je u izjavi medijima naveo i da je to još jedna potvrda opredeljenja Vlade Srbije za ravnomerni razvoj svih delova naše zemlje, ali i potvrda da je Srbija definitivno postala vodeća zemlja u razvojnom smislu u jugoistočnoj Evropi.

U realizaciji ove investicije učestvovaće desetine kompanija iz naše zemlje i već sada treba planirati izgradnju i promociju poslovnih industrijskih zona u Vojvodini u gradovima i opštinama koje se naslanjaju na trasu buduće moderne pruge, istakao je on.

- To će u krajnjem doprineti povećanju zaposlenosti, što i jeste jedan od prioriteta Vlade Srbije i Srpske napredne stranke - podvukao je Mirović.

(Telegraf.rs / Tanjug)