Evo šta je Vučić rekao o Ademu Jašariju!

Srpski premijer je rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po pitanju udžbenika na albanskom jeziku, koji dolaze sa Kosova

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da smatra da nije dobro da deca i građani u Srbiji uče iz onih udžbenika u kojima piše da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku "Republike Kosovo".

Vučić je, posle otvaranja novoizgrađane zgrade visokog obrazovanja za potrebe odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po pitanju udžbenika na albanskom jeziku, koji dolaze sa Kosova.

IZ OVOG ORUŽJA JE UBIJAO SRBE: Šiptari otvorili izložbu posvećenu teroristi Ademu Jašariju

Prethodno je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu na otvaranju te zgrade, pre obraćanja premijera, ustao iz publike i upitao kada će stići udžbenici na albanskom jeziku.

On je pokazivao i papire na kojima je, između ostalog, na albanskom jeziku pisalo "tražimo udžbenike" i glasno je pričao, a Vučić mu je rekao: "To što vičeš ne znači da si u pravu" i poručio mu da se udžbenici ne mere kilogramima i kamionima, već kvalitetom.

Vučić je u izjavi novinarima objasnio da Musliu nije pitao za udzbenike na albanskom jeziku, već za udžbenike u kojima se govori o tome da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku "Republike Kosovo", ali da to tako nije hteo da kaže.

- Ako vi smatrate da je super da deca i građani Srbije na takav način to uče, onda mi to kažite. Ja ne mislim - rekao je Vučić.

On je rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po tom pitanju, a da je Ministarstvo prosvete dobrim delom već pogledalo te udžbenike i da je potpuno jasno o čemu se tu radi.

Premijer je naveo da nije pitanje da li su udžbenici "debeli" jer mogu da budu samo obimni i da nije pitanje kamiona, autobusa ili automobila, već samo sadržaja udžbenika.

(Telegraf.rs / Tanjug)