DA LI JE SRBIJA, POSLE PARIZA, META TERORISTA? Moguće mete DŽIHADISTA iz ISIS-a su stadioni, tržni centri čak i srpske crkve!

Posle stravičnih napada u Francuskoj realna opasnost od islamskih terorista preti i Srbiji, a potencijalne mete mogle bi biti mesta i događaji koji privlače veliku pažnju javnosti, poput fudbalskih stadiona, tržnih centara, ali i crkava

Posle stravičnih napada u Francuskoj realna opasnost od islamskih terorista preti i Srbiji, upozoravaju bezbednosni stručnjaci, a prenosi Informer!

POVREĐENO 14 SRBA U PARIZU: Sedmoro sa teškim povredama!

Prema navodima ovog lista potencijalne mete mogle bi biti mesta i događaji koji privlače veliku pažnju javnosti, poput fudbalskih stadiona, tržnih centara, ali i crkava, dok je od gradova najugroženiji Beograd.

HAOS U PARIZU ZBOG LAŽNE UZBUNE: Ljudi u panici bežali i vrištali, čuli su petarde, a mislili da je pucnjava! (FOTO) (VIDEO)

Policijski ekspert Marko Nicović posebno upozorava na moguće masakre u verskim objektima, jer islamski teroristi ne podnose nijednu drugu veru osim svoje.

- Baš kao što bi se na udaru džihadista mogle naći Crkva Svetog Petra u Rimu ili katedrala u Kelnu, meta bi mogla da bude i Saborna crkva u Beogradu - kaže za ovaj list Nicović.

Ministar rada i koordinator tima za pitanje migranata u Srbiji Aleksandar Vulin kaže da je kroz Srbiju prošlo 490.000 izbeglica i da realno nije moguće da se u tolikoj masi ne provuče i neko sa sumnjivom biografijom.

- Važno je da ih sve evidentiramo, fotografišemo i uzmemo otiske. Više od toga ne može da se uradi. Mnogi od njih dolaze bez dokumenata i sami daju podatke. Takođe, ne nalaze se na interpolovim poternicama, pa ih je nemoguće zaustaviti i zadržati - kaže Vulin.

S druge strane kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je Srbija poslednja na listi mogućih terorističkih meta, a s njegovim stavom slaže se i profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić.

- Politički i medijski daleko je isplatljivije napasti mete u Pariz nego u Beogradu - kaže Dragišić.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)