Evo šta je ministar pravde rekao kada će KRISTIJAN GOLUBOVIĆ morati u ZATVOR!

- Kao ministar pravde, za razliku od advokata, ne komentarišem sudske odluke i ne vršim pritisak na rad suda - rekao je Nikola Selaković

Foto: TV Pink

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je danas da kao ministar nema pravo i neće da komentariše nijednu sudsku odluku, pa ni u slučaju odlaganja izdržavanja kazne Kristijanu Golubviću.

- Kao ministar pravde, za razliku od advokata, ne komentarišem sudske odluke i ne vršim pritisak na rad suda. Naročito se to neće dogoditi posle katastrofalne činjenice da iz sudskog budžeta moramo da platimo 3,6 miliona evra za oslobađajuću presudu takozvanoj stečajnoj mafiji - rekao je Selaković novinarima nakon otvranja Prekršajnog suda u Beogradu.

Ministar je podsetio da je taj slučaj počeo u vreme neke druge vlade (2006. godine), kada su hapšenja "maltene prenošena direktno", dok sada ova vlada mora da plaća dugove za to.

Vrativši se na temu Golubovića, Selaković je postavio pitanje da li neko može da mu kaže da li je ta odluka nezakonita ili je doneta u skladu sa zakonom.

- Sud treba da bude suveren u donošenju odluka. Ko koga štiti, ne može ministar to da ispituje - rekao je Selaković.

Upitan za zahtev javnog tužioca u Mladenovcu Radiodifuznoj agenciji da se obustavi emitovanje "Farme", ministar je rekao da će taj slučaj proverti, jer do sada nije bio upoznat sa tim.

(Telegraf.rs / Tanjug)