Acović: Neko opet lansira egzotične priče o porodici Karađorđević

Predsednik Krunskog saveta ne veruje u priču o navodnom šikaniranju i maltretiranju zaposlenih u Belom dvoru

Predsednik Krunskog saveta Dragomir Acović kaže za Telegraf da ne veruje u priču o šikaniranju i maltretiranju koje je u Belom dvoru navodno doživela bivša PR asistentkinja kraljevske porodice Karađorđević Gordana Ćosić. Ona je medijima ispričala da je mesecima trpela torturu pretpostavljenih, a na kraju čak i batine od člana obezbeđenja princeze Katarine.

Acović kaže da je za ovaj slučaj čuo od novinara koji su ga zvali tokom čitavog dana tražeći od njega komentar. On ističe da je ta priča za njega „potpuna novost“.

- Ne bih da komentarišem navode mlade dame, jer nemam zvaničnu potvrdu da se tako nešto zaista i dogodilo. Iskreno, prvo što mi je palo na pamet jeste da je priča prilično egzotična – rekao je Acović za Telegraf.

On kaže da na osnovu inicijala pripadnika obezbeđenja princeze Katarine koje su objavili mediji, pretpostavlja o kome je reč.

- Uveravam vas da je to poslednja osoba na svetu od koje bi se moglo očekivati tako nešto – tvrdi Acović.

Prema njegovim rečima, nije isključena ni mogućnost da je događaj netačno i zlonamerno interpretiran, pa čak i potpuno izmišljen.

- Ne mogu da se ne otmem utisku da kad god dođe vreme usvajanja budžeta, iz kojeg se finansira i održavanje dvorskog kompleksa, neko uvek lansira ovakve priče. Ne bih baš rekao da je to koincidencija – sumnjičav je Acović.

PR Belog dvora Katarina Jakovljević ide korak dalje tvrdeći da je ceo događaj insceniran i da se prilikom uzimanja radne knjižice, čija procedura traje svega pet minuta, Gordana Ćosić zadržala skoro dva sata, što je protivno pravilima na dvoru.

- Služba obezbeđenja je nekoliko puta zamolila našu bivšu koleginicu Ćosić da, shodno strogim pravilima o bezbednosti dvorskog kompleksa, napusti dvor nakon preuzimanja dokumentacije, što je ona odbila uz vrlo burnu i neosnovanu reakciju – priča Jakovljevićeva.

Ona takođe tvrdi da se nikakav fizički napad na Gordanu Ćosić nije dogodio, što mogu da potvrde i dve osobe koje su bile prisutne tokom navodnog incidenta.

- Gordanina reakcija je veoma neprijatno iznenađenje za sve nas – istakla je Jakovljevićeva.

(N. Kojić - A. Marković)