MIROVIĆ: SNS je spreman za IZBORE i da na njima pobedi!

Potpredsednik SNS kaže da naprednjaci ne licitiraju sa datumom za raspisivanje pokrajinskih i lokanih izbora, pa prema tome ne mogu u ovom trenutku da potvrdie, ali ni da dematuju pisanje pojedinih medija da će pokrajinski izbori biti održani 24. januara naredne godine

Potpredsednik SNS Igor Mirović, kaže da s obzirom na situaciju u Vojvodini, SNS želi da izbori budu održani što pre, ali ne želi da nameće svoje stavove, već želi da dijalogom dođe do određenog termina za održavanje izbora koji bi odgovarao većini političkih stranaka.

- Demokratska stranka, međutim, odbija dijalog i ona bi da, ako može, izbori budu održani poslednje nedelje Pajtićevog mandata, kaže Mirović i dodaje da je to u najmanju ruku nekorektno s obzirom na rejting koji SNS ima i u Vojvodini.

Mirović kaže da naprednjaci ne licitiraju sa datumom za raspisivanje pokrajinskih i lokanih izbora, pa prema tome ne mogu u ovom trenutku da potvrdie, ali ni da dematuju pisanje pojedinih medija da će pokrajinski izbori biti održani 24. januara naredne godine.

MIROVIĆ: Nismo oduševljeni razgraničenjem Crne Gore i Kosova

Potpredsednik SNS napominje da su spremna za izbore.

- Održano je niz sastanaka na kojim su razmatrane slabosti i pripremljenost za izbore i može se reći da su gotovo završene sve okvirne kadrovske, tehničke i organizacione pripreme za izbore. Ona klasična izborna kampanja trajaće oko 45 dana, i počeće onda kada izbori i budu raspisani - ističe potpredsednik SNS, i dodaje da se očekuje da će na sledećoj sednici Izvršnog odbora SNS biti finalizirana priča povodom formiranja generalnog sekretarijata.

Potpredsednik SNS nije želeo da potvrdi, niti da demantuje da li će on biti kandidat te stranke za pokrajinskog premijera.

VUČIĆ O IZBORIMA: Ja i SNS smo ZA, ali su interesi Srbije protiv!

- Mislim da se po iskustvu koje imam na javnim funkcijama, u mojih 25 godina karijere, niko u pokrajini iz stranke ne može meriti sa mnom, ali što se kvaliteta, obrazovanja i energije tiče u stranci svakako da ima boljih od mene. Uostalom, stranka se uopšte nije bavila kadrovskim pitanjima. Iz bogatog političkog iskustva koje imam mogu jedino da kažem da pravila u politici nema - kaže Mirović, uz napomenu da je ta priča o kandidaturama u trenutku kad izbori još nisu raspisani potpuno neumesna i da je potrebno prvo da izbori budu održani i da SNS pobedi na njima, pa tek onda da se govori o eventualnim kadrovskim rešenjima.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)