Gojković: SNS može odmah da izađe na izbore, spremni smo!

- Srpska napredna stranka je za pošteno vođenje Vojvodine, a DS je u Vojvodini za 15 godina pokazala da iza sebe ostavlja samo brojne afere i time mogu da tumačim njihov strah da se izbori raspišu u decembru, a ne koji mesec ili dan kasnije - rekla je predsednica Skupštine Srbije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, rekla je da će raspisati lokalne izbore u skladu sa zakonom, i dodala da je celishodno da se istog dana održe i pokrajinski izbori u Vojvodini. Gojkovićeva je istakla da je Srpska napredna stranka spremna odmah da izađe na izbore, jer je uverena u ogromnu podršku građana.

Ona je naglasila da neće biti nikakvog kršenja Ustava i zakona i da će izbore raspisati kada se steknu svi uslovi ali da neće određivati datum.

STEFANOVIĆ O PRETNJAMA PAJTIĆU: U Srbiji neće niko pozivati na linč i ubistvo bilo kog građanina!

Prema njenim rečima, održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora bilo bi mnogo ekonomičnije i racionalnije. ali to pitanje je u nadležnosti predsednika Pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora.

- Srpska napredna stranka je za pošteno vođenje Vojvodine, a DS je u Vojvodini za 15 godina pokazala da iza sebe ostavlja samo brojne afere i time mogu da tumačim njihov strah da se izbori raspišu u decembru, a ne koji mesec ili dan kasnije - ukazala je Gojković.

Na pitanje da li je predsednik DS Bojan Pajtić nadigrao SNS u Vojvodini, s obzirom da se održao na vlasti, uprkos nastojanjima naprednjaka, Gojković kaže da ne zna da li je neko nekog nadigrao, jer ne gleda na politiku i politički život kao na fudbalsku utakmicu.

- Gledam to kao poštovanje zakona. Nama nije bilo važno da rušimo Pajtića odmah i sad, jer njega, u stvari, ruše glasovima građani Vojvodine - ocenila je Gojković, koja smatra da se on boji reakcije građana i naroda, a ne političara.

DS stalno tvrdi da je građani sve više podržavaju, a ne želi da proveri tu volju, kaže ona i ističe da je SNS "još danas" spremna da izađe na izbore jer zna kakvu podršku ima kod građana Srbije.

Na opasku da su utihnule poruke iz vrha SNS da će biti rekonstukcije Vlade, Gojković odgovara da ne sumnja da će je biti i da će premijer Aleksandar Vučić pokrenuti ovo pitanje kada oceni da je to najpotrebnije za građane Srbije.

DOSTA NEPRAVDE: Oliver Ivanović počeo štrajk glađu!

U ovom momentu, neka druga pitanja su se pokazala kao prioritet, dodala je ona i precizirala da misli na reforme u ekonomskom segmentu. Gojković kaže da ne zna odgovor na pitanje da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora i navodi da za sada nema razgovora o tome.

(Telegraf.rs / FoNet)