ISTRAŽIVANJE - SRBI NAJVIŠE VERUJU NAPREDNJACIMA: Evo za koga bi još Srbija glasala, kada bi danas bili izbori!

Najpopularniji političar u Srbiji i dalje je premijer Aleksandar Vučić, koga podržava 56 odsto građana, dok 30 odsto ne odobrava ono što radi i govori, pokazuje istraživanje Faktora plus

Ako bi kojim slučajme danas bili održani parlamentarni izbori, Srpska napredna stranka imala bi podršku više od polovine birača,  naprednjaci bi imali više od 50,7 odsto glasova, odmah iza njih bila bi SPS sa 9,2 odsto glasova, dok bi na trećem mestu bila Demokratska stranka sa 7,1 odsto. Ovo su rezultati istraživanja Faktora plus za jul mesec.

Iznad cenzusa bi jedino još bila Srpska radikalna stranka 5,8 odsto birača, dok bi u koaliciji cenzus prešli Dveri i DSS, koje zajedno imaju nešto iznad pet odsto podrške građana.

PRIZNANJE ZA SRPSKOG PREMIJERA: Bijelo Polje želi Vučića za počasnog građanina!

SPS, JS i PUPS u koaliciji bi bili jedina politička opcija koja bi, pored SNS-a, imala dvocifren broj podrške na izborima, odnosno oko 13 odsto.

Prema rezultatima ovog istraživanja, najpopularniji političar u Srbiji i dalje je premijer Aleksandar Vučić, koga podržava 56 odsto građana, dok 30 odsto ne odobrava ono što radi i govori što pokazuje.

Manju podršku su dobili predsednik Tomislav Nikolić, koga podržava 31 odsto ispitanika, dok 47 ne odobrava njegove postupke, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić ima podršku 32 odsto ispitanika, dok ga 40 odsto ne podržava kao i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović čije delovanje podržava 30 odsto ispitanika.

Najniže na toj skali su lider demokrata Bojan Pajtić, koga podržava osam odsto, a podršku uskraćuje 64 odsto ispitanika.

ONE SRBIMA VEDRE I OBLAČE: Evo ko su Vučićeve ŽENE IZ SENKE koje na VISOKIM ŠTIKLAMA VLADAJU Srbijom! (FOTO)

Kada je reč o političaru koji nije na funkciji, ima znanje i ugled koji može da doprinese napretku Srbije, na prvom mestu je Boris Tadić, bivši predsednik države i lider demokrata, a slede Branko Ružić, Milan Krkobabić, Nenad Popović, Dragan Šutanovac, Borko Stefanović, Saša Radulović...

Rezultati istraživanja pokazali su i da 72 odsto građana Srbije podržava politiku pomirenja među narodima i državama bivše Jugoslavije, dok samo 17 procenata smatra da to nije dobar put.

(Telegraf.rs / Tanjug)