MILOŠ OBILIĆ NIJE SRBIN, ON JE ALBANSKI JUNAK KOJI JE UBIJAO TURKE: Srbi neće nikad prihvatiti ovu TVRDNJU ALBANACA!

Đaci na Kosovu i Metohiji će u najskorije vreme, možda već od sledeće školske godine učiti da je Miloš Obilić albanski junak koji je ubijao Turke

Albanci sa Kosova nastavljaju da provociraju Srbe i da prisvajaju njihovu kulturu, crkve i junake. Najnovija uvreda za Srbiju je tvrdnja da je Miloš Obilić (Mileš Kopilić) albanski junak koji je ubio Murata i Turke, koja će biti kao aksiom ubačena u udžbenike iz istorije iz kog će učiti deca na Kosovu i Metohiji!

ALBANSKA VERZIJA KOSOVSKOG BOJA: Albanskog vlastelina Miloša Kopilića izdala baba Srpkinja!

Đaci na Kosovu i Metohiji će u najskorije vreme, možda već od sledeće školske godine učiti da je Miloš Obilić albanski junak koji je ubijao Turke, prenose prištinski mediji.

SRPSKI ISTORIČARI LAŽU: Evo kako Albanci dokazuju da je Miloš Obilić bio njihov vitez!

Tako će posle pokušaja tzv Republike Kosovo da uđe u UNESKO i da prisvoji srpske crkve i manastire, Albanci prisvojiti i najpoznatijeg srpskog junaka iz 1389. godine.

Priština je otišla korak dalje i ova "laž" postaće istorjska lekcija na kojoj će odrastati buduće generacije na Kosovu i Metohiji!

Albanci su odavno pokušali da podvale lažnu istoriju Srbima i činjenicu da je Miloš Obilić bio albanski junak, tako je u knjizi “Kosovska bitka u albanskom epu” sociološkinje, novinarke i političke analitičarke Ane di Leljo, pored tvrdnje brojnih albanskih istoričara da je Miloš Obilić zapravo bio albanski vitez i junak Miloš Kopilić, autorka u celosti donosi i albansku verziju epa o Kosovskom boju.

Prikaz je zapravo zasnovan na Bojkuovoj pesmi čiji je tekst objavljen 1923. godine. Deset godina kasnije, čuveni srpski etnolog i folklorista Tihomir Đorđević kao dokaz popularnosti ovog epa među Albancima objavio je skraćenu verziju slične pesme koju mu je preneo Asan Dema Ćufićević (1934).

(Telegraf.rs)