Vučić: Srbija doživljava kao UVREDU odlazak stranih zvaničnika na proslavu Oluje!

Srpski premijer je nakon odustajanja nekih država od odlaska u Hrvatsku, primetio da je Srbija ovog puta uspela da se njena reč čuje i nešto više poštuje u odnosu na ono što je bilo ranije

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, kaže da bi Srbija doživela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20. godišnjice Oluje.

- Neki ministri su nas pozvali i pitali da li bi to Srbija doživela kao uvredu. Ja sam lično rekao da bismo to doživeli kao uvredu jer mi smatramo da tog dana nema šta da se slavi - rekao je Vučić, komentarišući da pojedini strani predstavnici izjavljuju da neće doći na paradu.

Srbija može da razume unutrašnje motive Hrvatske, dodao je premijer, ali ne može s tim da se saglasi i ne može da opravda.

- A šta bi bio motiv, recimo, Mađarske da u tome učestvuje, na dan koji je najtužniji za Srbe, kad su stotine Srba ubijene, a stotine hiljada proterane. Šta je tu lepo, šta je tu dobro - upitao je Vučić.

VUČIĆA SRUŠITI NA ZEMLJU I DA GA PREGAZI STAMPEDO: Ovo je bio PAKLNI PLAN britanske TAJNE SLUŽBE MI6 i Albanaca u Srebrenici!

Konstatujući da su predstavnici nekih država odustali od odlaska u Hrvatsku, Vučić je primetio da je Srbija ovog puta uspela da se njena reč čuje i nešto više poštuje u odnosu na ono što je bilo ranije.

Premijer je podsetio da su vlade Srbije i Republike Srpske na zajedničkoj sednici donele odluku da se 5. avgust ubuduće obelezava kao Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akcij "Oluja".

(Telegraf.rs / Tanjug)