Moguće ponavljanje parlamentarnih izbora?

Dve nedelje od održavanja izbora na svim nivoima postavlja se pitanje koliko će dve najveće stranke DS i SNS biti u prilici da formiraju vlast sa sebi bliskim partijama

Dve nedelje od održavanja izbora na svim nivoima, postavlja se pitanje koliko će dve najveće stranke DS i SNS biti u prilici da formiraju vlast sa sebi bliskim partijama.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković u izjavi za Telegraf.rs kaže da postoji mogućnost ponavljanja parlamentarnih izbora, ali da je to jako loš scenario za Srbiju.

- Tu mogućnost ne možete nikada isključiti. Ponavljanje bi odvelo zemlju u političku krizu, a to ni s društvenog stanovišta nije povoljno. Tako nešto neće doneti ništa dobro i izazvaće još veće nepoverenje građana u vlast – prognozira Stanković.

S druge strane, njegov kolega Milan NIkolić sumnja u mogućnost ponavljanja izbora.

- Šanse za to su veoma male, i to će se desiti jedino u slučaju propadanja dogovora stranaka koje uđu u parlament. Zasad najveće šanse za formiranje Vlade ima koalicija oko DS i ona ima najveći izborni kapacitet. Druga mogućnost je da stranke oko SNS kao stožera naprave Vladu, ali je njihov kapacitet manji od prve opcije. Postoji i treća mogućnost, a to je formiranje Vlade širokog spektra dve najveće političke grupacije, stranaka okupljenih oko DS i SNS - kaže Nikolić.

(I. D. - I. M.)