STEPINAC NIJE BIO SVETAC, TO SVAKI SRBIN ZNA: Evo šta je Vučić poručio Hrvatima i Vatikanu!

- Mi se zaista trudimo da ne komentarišemo ono što hrvatski političari kažu na naš račun - rekao je srpski premijer, i dodao da on sledi politiku pomirenja u regionu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je u Briselu da Srbija želi da što bolje odnose sa Hrvatskom, ali da se kardinal Alojzije Stepinac nikako ne može nazvati svecem.

- Mi se zaista trudimo da ne komentarišemo ono što hrvatski političari kažu na naš račun - rekao je Vučić odgovarajući na zahtev novinara da prokomentariše nedavnu izjavu ministra Aleksandra Vulina na komemoraciji u Jadovnu.

STEPINAC JE USTAŠKI VIKAR! Ovom izjavom srpski ministar ZAPALIO je Hrvatsku!

Premijer je kazao da on sledi politiku pomirenja u regionu i pored toga što je veliki broj članova njegove porodice stradao od ustaša.

Evo koji je jedini srpski ministar podržao REZOLUCIJU O SREBRENICI!

- Možda tajming Vulinove izjave nije bio odgovarajući, ali niko u Srbiji ne može da kaže da je Stepinac bio svetac - naveo je Vučić.

ALOJZIJE STEPINAC: Srpski vojnik, ustaški zlikovac ili komunistička žrtva?! Ili sve to zajedno? (FOTO)

Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u nedelju u Jadovnom, kao izaslanik srpske vlade, između ostalog, nazvao kardinala Alojzija Stepinca "ustaškim vikarom".

Mediji i političari u Hrvatskoj su žestoko osudili tu izjavu.

SVETAC KRVAVIH RUKU: Stepinac sarađivao u klanju Srba, a Vatikan ga slavi!

(Telegraf.rs / Tanjug)