Vučić: Srbija će pomoći da se otvore nova radna mesta!

- Srbija će biti stub stabilnosti u ovom delu svetu. Prisustvo američkih i najvećih svetskih kompanija ne znači samo ekonomski i ubrzani razvoj Srbije, nego i uticaj na političku stabilnost zemlje - rekao je srpski premijer

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, rekao je da je Srbija spremna da  subvencijama pomogne brojnim srpskim kompanijama, koje bi bile dobljavači za jednu od najvećih američkih kompanija Dženeral Elektrik.

Vučić je na skupu "Dan dobavljača - Dženeral Elektrik", rekao da je interes Srbije da subvencioniše kreiranje novih radnih mesta, opremu za investicije za otvaranje novih radnih mesta kroz SIEP-u, za pružanje usluga konsaltinga, dodelu bespovratnih sredstava za sticanje sertifikata i, naravno, uz podršku NALED-a uprošćavanje svih administrativnih procedura.

Vučić: SNS će pobeđivati na izborima, bez obzira na protivnike

Premijer je na skupu u organizaciji NALED-a i i Dženeral elektrika, kao i Ekonomskim kokusom Skupštine Srbije i PKS, poručio i da je Srbija do sada uspela da očuva političku ekonomsku stabilnost usprkos ekonomskim reformama i u ne baš, kako je rekao, lakom orkžzenju Zapadnog Balkana.

- Srbija će biti stub stabilnosti u ovom delu svetu. Prisustvo američkih i najvećih svetskih kompanija ne znači samo ekonomski i ubrzani razvoj Srbije, nego i uticaj na političku stabilnost zemlje - rekao je premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)