Vučić: U Sarajevu se uvek osećam DOBRODOŠLIM! (FOTO)

- Treba da radimo na stvaranju poslovnog okruženja bez granica u regionu i spremni smo da razgovraamo o svim otvorenim pitanjima sa našim prijateljima iz Bosne - rekao je srpski premijer

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, rekao je na otvaranju Biznis Foruma u Sarajevu da region kao da region kao ujedinjeno trižište, može da privuče mnogo više invesitora, ali da je za to potreban dodatan napor i strateški dijalog.

- Napisali su mi vrlo dug govor, ali neću ga koristiti i reći ću samo ono što je najbitnije za region. U Sarajevu se uvek osećam dobrodošlim. Prihvatamo vaš slogan: 'Jedna regija, jedna ekonomija' - rekao je premijer Srbije u uvodu svog govora na ovom forumu.

- Srbija je spremna da govori o svim teškim temama sa našim prijateljima iz Bosne i Bošnjacima, spremni smo da otvorimo i da zatvorimo te teške teme jer moramo razmišljati o zajedničkoj budućnosti naših naroda- rekao je srpski premijer.

Zato je, kazao je Vučić, potrebno stvoriti poslovno okruženje bez granica u regionu, a političke vođe treba da vode strateški i dugoročan dijalog kako bi se stvorila najbolja poslovna i ekonomska situacija.

VUČIĆ: Poseta SAD šansa da nam pomognu na putu ka EU

- Možemo kao jedno ujedinjeno tržište da privučemo mnogo više investitora iz zapadnih i islamskih zemalja - rekao je Vučić i dodao da je trenutno trgovinska razmena Srbije sa zemljama regiona oko 20, 30 odsto, ali da se može unaprediti.

Vučić je, navodeći da je spreman da o svim otvorenim pitanjima govori sa predstavnicima BiH, rekao da to ne govori jer to žele da čuju iz EU ili SAD, već zato što smatra da moramo govoriti jedni sa drugima mnogo češće i da moramo preuzeti odgovornost za svoju budućnost.

Premijer je rekao da još postoje “glupi ljudi” koji ne misle da naši narodi moraju da žive zajedno i da imaju zajedničku budućnost.

Ukazao je na spremnost Srbije da govori o teškim temama, jer je zajednička budućnost ipak prioritet.

- Ukoliko želimo privući ulagače, moramo živeti zajedno. Jer, 12 miliona ljudi je mnogo više nego osam ili četiri - kazao je premijer Srbije.

Vučić je rekao da se bolje okruženje može ostvariti ukoliko se ostvari poverenje jednih u druge.

(Telegraf.rs / Tanjug)