Nikolić: Pomoći ćemo Republici Srpskoj u BORBI protiv TERORIZMA!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da građani Srbije, ali i Republike Srpske, mogu da budu mirni, i da će učinit sve po Ustavu i zakonu da se obezbede mir i sigurnost

Republika Srpska nije spremna da se sama odbrani od opasnosti terorizma, te će joj Srbija u tome pomoći, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

- Ni Srbija ni Republika Srpska ne utiču na svetske događaje i ono što je opasnost za ceo svet nije izazvano nikakvim ponašanjem Srbije i Republike Srpske, ali očigledno je da možemo da budemo žrtve ili kolateralna šteta i da na sve moramo da budemo spremni - rekao je Nikolić nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, na kojem su razgovarali o situaciji nastaloj nakon terorističkog napada u Zvorniku.

TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU: Likvidiran vehabija, poginuo policajac, a još dvojica ranjeni! (FOTO) (VIDEO)

Prema Nikolićevim rečima Republika Srpska u sadašnjoj konstituciji Bosne i Hercegovine nije dovoljno spremna da se sama odbrani od narastajuće opasnosti fundamentalizma i terorizma zbog čega je Srbija dužna da joj pomogne.

DODIK: BiH je puna terorista spavača koji su uvek spremni da napadnu! 

On je poručio da Srbija ne želi da učini bilo šta što bi ugrozilo funkcionisanje i opstanak Bosne i Hercegovine, ali da isto tako ne dozvoljava da bilo šta ugrozi entitet Republike Srpske u sastavu BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)