POTPIS GOVORI SVE O NJIMA: Evo koju TAJNU KRIJE rukopis Vučića, Nikolića, Dačića i Tadića! (FOTO)

Ako je suditi prema potpisu, premijer Srbije Aleksandar Vučič je superioran ali i napet, sadašnji i bivši predsednici Srbije, Nikolić i Tadić, imaju potrebu za isticanjem, dok je Ivica Dačić odlučan ali voli i da kopira

Da rukopis nisu samo slova na papiru, najbolje znaju psiholozi i grafolozi, a on često može da otkrije mnogo toga o karakteru ličnosti i nezavisan je od naše volje - odnosno uvek je isti bez obzira na to kako smo raspoloženi. Jovan Krstić, psiholog i grafolog, komentarisao je potpise naših političara i evo šta smo saznali.

Politički ciljevi premijera Srbije Aleksandra Vučića poznati su javnosti, ali šta nam govori njegov potpis?

Prema tumačenju Krstića, za "24 sata" Vučić ima jednostavan potpis - prvo slovo imena i prezime, potpisuje se na ćirilici, a slova nisu povezana, što znači da u društvenim vezama ne pruža inicijativu te da je na tom planu prilično površan.

- Školska forma rukopisa ukazuje da ima slabiju maštu i potrebu za imitacijom. Naklonnje je čistim misaonim procesima, pre nego apstraktnim, i logičkom sledu zasnovanom na prethodnom iskustvu. Potpis u postepenom rastu ukazuje na preduzimljivost, ambiciju, elan u širem smislu, a uspravna slova ukazuju na odmerenost u ispoljavanju osećanja; prisutna je racionalnost na tom planu - objašnjava Krstić.

Vučićev rukopis ukazuje na superiornost ali i na lojalnost.

- Produžena i jednostavna linija na slovu "u" u donjoj zoni ukazuje na jednostavnost, praktičnost, trgovačke sklonosti, sposobnost organizovanja, prisutna snaga volje, ali koju može da prati napetost. Veće slovo na imenu kaže da ima potrebu za isticanjem, a i u prezimenu da bude uvažavan i cenjen, što znači da ga krasi oreol vlastitog samopoštovanja. Produžena i podebljana linija na slovu "ć" ukazuje na upornost, snagu volje, preduzimljivost i potrebu za dominacijom; želi da bude sa drugima, ali i da ih uzima pod pokroviteljstvo - kaže Krstić.

Upečatljivo prvo slovo imena u potpisu Tomislava Nikolića, predsednika Srbije , ukazuje na samosvest i potrebu za isticanjem.

- Prati svoj misaoni tok, lako povezuje činjenice, izražena mu je samokontrola, odmeren je, emocionalno uravnotežen, ali je i sklon oklevanju - kaže Krstić i dodaje:

U trenucima unutrašnjeg naboja povremeno deluje užurbano, ima izraženu spremnost za delovanje, ekstrovertan je, ali samo na kratko, jer je često okrenut prema sebi. Završni potez u vidu mača produžen naniže ukazuje na nemiran duh, psihičku napregnutost i brzo donošenje odluka - tumači Krstić.

Rukopis Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova ukazuje na inteligentnu i odlučnu osobu, a njegov potpis koji se penje na gore nedvosmisleno pokazuje da je naš ministar spoljnih poslova pun vere u sebe i poštovanja sopstvene ličnosti.

- Dačić stoji iza onoga što kaže i čovek može da se osloni na njega. Uzdržan je u ispoljavanju osećanja i više je okrenut sebi nego drugima. Njegova slova su jednostavna, a to ukazuje na visok intelekt, ali je i sklon kopiranju, a ne osmišljavanju sopstvenih ideja - smatra grafolog.

Boris Tadić, lider SDS, prilikom potpisivanja vezuje sva slova, što znači da je bivši predsednik apstraktni mislilac koji je ipak kolebljiv u idejama i skloniji je da činjenice logički povezuje.

- Strogo uspravan rukopis ukazuje na duševnu uravnoteženost, hladan razum, ali i emocionalnu racionalnost. Potpuno kontinuiran rukopis bez zaustavljanja pera ukazuje na opštu aktivnost, doslednost, misaonu spontanost, odmerenost, neusiljenost, a uredan rukopis bliže govori da je uglađen. Izražena je opšta urednost koju prati jasan i metodičan duh. Veliko slovo na imenu ukazuje na potrebu za isticanjem, a produžene linije na slovima "t" i "ć" u vidu protekcionog poteza ukazuju na istrajnost, snagu volje i potrebu za dominacijom - tumači Krstić.

Potpis radikala Vojislava Šešelja potvrđuje da je on impulsivan, ponekada grub, ali i da je pedantan i istrajan.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)