VLADA SRBIJE PORUČILA EVROPI: Nećemo PRIZNATI nezavisnost Kosova i TAČKA!

- O tome smo govorili i na početku vlade i tu se nije ništa promenilo i ništa se neće promeniti. Da smo hteli, i da je samo to, mi smo do sada mogli da priznamo nezavisnost Kosova, ali naravno da to nismo hteli da uradimo - kaže ministar rada i zapošljavanja

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da priznanje nezavisnosti Kosova ne dolazi u obzir.

Ministar je dodao i da izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Ulrlike Lunaček predstavlja jedan vid pritiska i lični stav, a ne stav institucije.

- To jeste vid pritiska, to nije stav jedne institucije, to je stav jedne osobe, jednog funkcionera, koji ne može da govori u ime evropskih institucija - rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Vulin je dodao da "što se nas tiče, priznanje (nezavisnosti) Kosova ne dolazi u obzir".

- O tome smo govorili i na početku vlade i tu se nije ništa promenilo i ništa se neće promeniti. Da smo hteli, i da je samo to, mi smo do sada mogli da priznamo nezavisnost Kosova, ali naravno da to nismo hteli da uradimo - istakao je Vulin.

On je rekao da put Srbije ka EU ne vodi preko Kosova i Metohije, već preko 35 poglavlja, od kojih je jedno koje se odnosi na Kosovo i Metohiju. "Nezavisnost Kosova i Metohije nećemo priznati i tačka", poručio je Vulin.

Lunaček je pre par dana rekla da će normalizovani odnosi sa Kosovom i na kraju i priznavanje Kosova biti uslov za ulazak Srbije u EU, istakavši da o tako nečemu ne postoji nikakav dokument, ali da je to "politički konsenzus".

(Telegraf.rs / Tanjug)