Mihajlović: Socijalisti MORAJU VIŠE da brane ekonomske poteze vlade!

- Trebalo bi da ih brane više. To je sigurno. Ne sme neko više o tome da govori, a neko manje - kaže potpredsednica Vlade Srbije na pitanje treba li socijalisti više da brane ekonomske poteze vlade

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović smatra da socijalisti treba više da brane ekonomske poteze vlade.

- Trebalo bi da ih brane više. To je sigurno - rekla je ona u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

Upitana da li podržava stav Nebojše Stefanovića da bi trebalo preispitati opstanak Ivice Dačića i socijalista u vladi, ona je rekla da "kada se sprovode teške ekonomske reforme, svi u Vladi moraju jasno i nedvosmisleno da brane tu politiku".

- Ne sme neko više o tome da govori, a neko manje - dodala je Mihajlovićeva.

Zamoljena da prokomentariše utisak koji se stiče u javnosti "da je u nekoj vrsti političkog rata s predsednikom Tomislavom Nikolićem", ona je rekla da je to "samo medijski utisak" i dodala da predsednika poštuje i smatra da je u prvih 1.000 dana obavljao funkciju u skladu s Ustavom.

- Za razliku od prethodnika, Nikolić je napustio stranku i postao predsednik svih građana. Kao ministar, nemam toliko dodirnih tačaka sa njegovim radom. Predsednik radi svoj posao, a građani će u nekom trenutku oceniti svakoga od nas - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila i da ne vidi razlog zašto SNS ne bi stala iza nove kandidature Nikolića za šefa države.

Na pitanje zašto joj se zamera da se često meša u tuđe resore, Mihajlovićeva je odgovorila da se kao potpredsednik vlade i potpredsednik stranke bavi mnogim sferama u kojima može da pomogne da se stvari ubrzaju ili reše.

- Nastaviću to da radim, nema ovde ''moj'' i ''tvoj'' resor. Završili smo sa feudalizacijom - istakla je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)