ŠTEDNJA SE NASTAVLJA: Vučić prodaje 1.500 službenih automobila!

Zbog ušteda u budžetu Srbije, predsednik Vlade je će na sednici predložiti da se donese Uredba o prodaji 1500 službenih automobila

Već smo pisali o tome da Švedska ima oko 10 službenih automobila, Nemačka manje od 1000, a Srbija čak 6.244 automobila, čije se održavanje plaća u milionima. Međutim, taj broj će se ubrzo smanjiti, s obzirom da će premijer, Aleksandar Vučić, na sutrašnjoj sednici vlade zatražiti da se hitno donese Uredba o prodaji 1500 službenih automobila, saznaje "Blic".

Tako da će na licitaciji koja će biti organizovana verovatno do kraja februara građani i firme moći da kupe one manje automobile, ali i luksuzne limuzine u kojima su se vozili ministri.

ZA NJIMA LUDUJU SRPSKI MINISTRI: Ovo su službeni automobili koje voze političari!

Svih 1500 automobila koji su planirani za prodaju biće izloženi na nekom od beogradskih parkinga i biće prodavani po veoma pristupačnim cenama. Premijer Vučić u nedavno  i sam najavio nove uštede na službenim vozilima:

- Biće organizovana licitacija, početna cena biće minimalna za svako od vozila, pa ko da više. Namera Vlade nije samo da zaradi na prodaji ovih automobila, već da prvenstveno uštedi na njihovom održavanju. Prema prvim procenama, prodajom ovih automobila ostvariće se ušteda od blizu 10 miliona evra godišnje - otkriva sagovornik "Blica" iz Vlade Srbije.

Međutim, to nije sve. Premijer planira da do kraja godine proda još jedan kontigent od oko 1.200 automobila iz Vlade Srbije kako bi ukupan broja automobila sveo na oko 2.000. Konačni cilj ovih ušteda je da samo ministri u Vladi imaju službena auta, dok bi svi ostali na posao dolazili svojim kolima ili gradskim prevozom.

- Vučić želi da ukine i posebnu jedinicu sa automobila koje koriste strane delegacije kada dođu u Srbiju. Svuda u svetu vlade iznajmljuju automobile za strane delegacije. Mnogo je jeftinije da rentirate limuzine na nekoliko dana nego da čitavog meseca plaćate i vozače i automobile i njihovo održavanje - otkriva "Blic".

Među 1.500 automobila koji će biti ponuđeni građanima, na prodaju je oko 800 automobila koji čekaju servisiranje, tako da će i tu napraviti uštede u budžetu.

(Telegraf.rs)