Trivan: 6. maja bira se rat ili mir. SNS: 6. maja se bira između napretka i dugova

Ko je taj ko će vas gurnuti ponovo u mobilizaciju, već vam piše u njihovoj Beloj knjizi, kaže potpredsednica DS. Jorgovanka Tabaković odgovora da nema onog ko se u Srbiji neće nasmejati na reči Trivanove

"Budućnost Srbije kreira se 6. maja i samo od građana zavisi hoće li odabrati one koji će zemlju gurnuti u rat, ili one koji su za mir, prosperitet", izjavila je potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan.

Ona je pristalicama okupljenim na tribini DS-a rekla da može da zamisli situaciju u kojoj će, od toga ko bude u Predsedništvu ili Vladi Srbije, zavisiti da li će se na barikade na Kosovu odgovoriti mobilizacijom ili smirivanjem.

- Zavisi od nas samih. A ko je taj ko će vas gurnuti ponovo u mobilizaciju i obavezni vojni rok, već vam piše u njihovoj Beloj knjizi - rekla je Trivan, ističući da je DS prethodnih godina pokazala da ovoj zemlji može da obezbedi mir i sigurnost.

Međutim, članica Predsedništva SNS Jorgovanka Tabaković kaže da ta stranka smatra da će Srbija 6. maja birati između napredovanja i razvoja ili nazadovanja i dugova.

(Tanjug)