Naprednjaci dali pomoć građanima Tekije! (FOTO)

- Naravno da je najviše donirao i da se najviše odrekao predsednik vlade, a prihoda su se odrekli svi ministri u vladi kao i poslanici SNS-a i na taj način smo obezbedili oko 100.000 evra kako bi ljudima u Tekiji i okolini omogućili normalan i pristojan život - rekao je šef poslaničke grupe naprednjaka

Poslanici SNS-a uručili su danas meštanima Tekije i okolnih područja 697 komada bele tehnike u vrednosti više od 11 miliona i 790 hiljada dinara. 

Pomoć su obezbedili funkcioneri SNS-a, premijer, ministri i poslanici koji su se odrekli svojih prihoda kako bi ugroženom stanovništvu omogućili pristojne uslove za život, rekao jue šef poslanika SNS-a Zoran Babić.

- Naravno da je najviše donirao i da se najviše odrekao predsednik vlade, Aleksandar Vučić, a prihoda su se odrekli svi ministri u vladi kao i poslanici SNS-a i na taj način smo obezbedili oko 100.000 evra kako bi ljudima u Tekiji i okolini omogućili normalan i pristojan život. Kupljen je veliki broj veš mašina frižidera, šporeta, šporeta na drva. Naravno da je to pokazatelj da Srpska napredna stranka živi sa svojim narodom i živi i za svoj narod i da to pokazujemo baš u ovako teškim trenucima - rekao je Babić novinarima.

 Babić je pozvao i druge političke aktere da pokažu društvenu odgovornost kao što to pokazuje SNS izdvajajući od svojih prihoda i dajući onima koji su ostali bez ičega. 

Prema njegovim rečima ove sedmice je počela distribucija pomoći preko Kancelarije za obnovu za 100 domaćinstava, a ostalo je još 27 zahteva koji su u obradi. 

U Tekiji se, kako je rekao, preko Kancelarije za obnovu poplavljenih područja takođe radi na izgradnji brana kako se poplave ne bi ponovile.

- Radi se na tri lokacije, na lokaciji kod crkve, na lokaciji stepenište, iznad štala, da se u dužini oko 100 metara vrši kanalisanje, rade se brane, zacevljuju se bujični potoci, da sve što se ružno desilo u Tekiji više nikada ne desi.

(M.B.)