VUČIĆ, SASVIM LIČNO: Ne idem više po kafanama, moj otac se plaši da ne odem suviše ka Zapadu!

- Nažalost sa društvom iz mladosti nemam vremena da odem u kafanu. Nekada sam išao od Ćire u Zemunu do Bobana u Bloku 45, ali sada sve ređe. Rano ležem i veoma rano ustajem - kaže premijer Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za "Novosti" prvi put otvoreno govori o svom privatnom životu, da li posećuje kafane, ko je bolji Dostojevski ili Andrić, kao i da mu se otac, kao veliki rusofil plaši da ne ode suviše ka Zapadu!

- Moj otac poštuje ono što radim, ali se kao veliki i iskreni rusofil plaši da ne odem suviše ka Zapadu. Ranije je patio što sam mnogo bolje govorio engleski nego ruski. Sad to gledam da izjednačim - rekao je Vučić.

On otkriva da je poslednji put bio u Čipuljićima kod Bugojna, odakle potiče njegova porodica u aprilu ove godine, kao i da zvaničnici Hrvatske znaju da su mu ustaše u Jasenovcu pobile gotovo celu očevu familiju.

- Znaju oni to, ali što bi to njih bilo briga. Za mene je najstrašnije što se ni danas ne zna gde su im grobovi - kaže on.

Premijer Srbije i lider SNS-a kaže da nije "kafanski čovek" i da nema vremena da ide po kafanama.

- Nažalost sa društvom iz mladosti nemam vremena da odem u kafanu. Nekada sam išao od Ćire u Zemunu do Bobana u Bloku 45, ali sada sve ređe. Rano ležem i veoma rano ustajem - ističe Vučić.

Vučić kaže da Andrića obožava ali da je za njega Dostojevski najveći: "On na najbolji način opisuje dubinu i tminu slovenske i ruske duše".

On otkriva čijih se reči drži kao premijer Srbije, ali kako kaže ne sme da otkrije ko mu je dao taj savet:

- Nemoj da pokušavaš da te Srbi vole, jer oni niti su koga voleli niti će ikada, a svaki za koga su govorili da ga vole, na kraju platio je glavom na ovaj ili onaj način. Gledaj da te poštuju i tako imaš šanse da nešto uradiš za svoju zemlju.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)