DAČIĆ: Da se zastava Velike Srbije vijorila nad Tiranom odmah bi zasedao Savet bezbednosti UN!

- Ovo se nikada nije dogodilo ni na jednoj fudbalskoj utakmici i unapred je pripremljeno. Za mene je centralno pitanje kako će reagovati Evropska unija i UEFA, jer da je neko iz Srbije razvio zastavu "Velike Srbije" u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija smišljena i unapred planirana politička provokacija.

Dačić smatra da Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid utakmice.

- Ovo se nikada nije dogodilo ni na jednoj fudbalskoj utakmici i unapred je pripremljeno. Za mene je centralno pitanje kako će reagovati Evropska unija i UEFA, jer da je neko iz Srbije razvio zastavu "Velike Srbije" u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost. Sve to stavlja politicku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politicka provokacija - rekao je Dačić za "Blic".

On je rekao i da su tokom celog dana diplomate iz EU vršile pritisak da se albanski navijači, koje su srpski organi hteli da zadrže na aerodromu, puste na stadion, iako nisu imali karte.

- Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid ove utakmice - poručio je Dačić.

(Telegraf.rs)