Vučić: Hvala Austriji na pomoći i podršci Srbiji na putu ka EU! (FOTO)

- Želeo bih da naglasim da je Austrija jedna od tri zemlje koja je najviše pomogla obnovu Srbije uz UAE i Norvešku - rekao je premijer Srbije i dodao da smo zahvalni ne samo na novcu koji je upućen već i Karitasu na pomoći za 205 porodica, kao i na pomoći upućenoj i BiH, odnosno celom regionu

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas Austriji na svesrdnoj pomoći koju je ta zemlja uputila Srbiji nakon katastrofalnih poplava i ujedno na podršci koju daje Srbiji na njenom evropskom putu.

Vučić je na konferenciji za novinare sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom naveo da zahvaljuje Austriji kao državi ali i njenim bankama, institucijama, humanitarnim organizacijama koje su pritekle u pomoć Srbiji.

- Želeo bih da naglasim da je Austrija jedna od tri zemlje koja je najviše pomogla obnovu Srbije uz UAE i Norvešku - rekao je Vučić i dodao da smo zahvalni ne samo na novcu koji je upućen već i Karitasu na pomoći za 205 porodica...kao i na pomoći upućenoj i BiH, odnosno celom regionu.

On je zahvalio i na podršci tamošnjeg Crvenog krsta od 1.700 000 evra, koje treba da prođu proceduru i da se reši pitanje PDV kako bi taj novac stigao.

- Večeras ći imati čast da mi gost na večeri bude prijatelj Sebastijan Kurc koji nam daje ogromnu podršku na evropskom putu. Poručujem mu da će kad bude došlo to vreme Srbija uvek biti njemu podrška i glasaće za njega - rekao je Vučić.

On je na konferenciji za medije zahvalio i medijskoj kući Kurir koja je skupila pola miliona evra za pomoć Srbiji i BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)