Mihajlović: Za reforme JP potrebna je podrška građana!

- Izborom direktora šaljemo i poruku šta država želi da uradi u javnim preduzećima - kaže ministarka saobraćaja i infrastrukture Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da reforme javnih preduzeća neće biti nimalo lake i da je za njih, pored političke podrške, potrebna i podrška građana Srbije.

- Izborom direktora šaljemo i poruku šta država želi da uradi u javnim preduzećima - rekla je u intervjuu za današnji "Blic" Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS).

Na pitanje beogradskog dnevnika kakva je situacija u SNS posle smene direktora koji su mahom iz SNS, ona je kazala da je ta stranka "spremna da kaže kad nešto nije dobro bez obira na to ko je u pitanju".

- Mi smo i mlada stranka u moramo proći kroz mnoge dečije bolesti. Sigurna sam da smo i vredni i željni da pokažemo da je u Srbiji moguće živeti bolje - istakla je Mihajlovićeva.

Osvrćući se na stanje srpskih puteva, ona je navela da je država putarima stavila do znanja da će štititi svoje interese i odgovorno raspolagati novcem građana.

Ona je dodala da je do sada na sanaciju puteva u Srbiji potrošeno 1,2 miljarde dinara, da je popravljeno oko 40 odsto oštećenja i ponovila da će do 1. oktobra biti okončane sanacije puteva u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)