VUČIĆ: Niko neće ostati bez krova nad glavom!

- Niko neće ostati bez kuće i sve će biti obnovljene do sredine jeseni kako je i obećano, a putevi će biti sanirani do prvog oktobra- rekao je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je građanima čije su kuće oštećene u poplavama da će u narednih sedam do deset dana dobiti novac za obnovu i podsetio da za te namene Srbija može da računa na 80 miliona evra iz IPA fondova i donacija i još izmedju 40 i 50 miliona evra iz Fonda solidarnosti EU.

- To će biti oko 120 miliona evra, to je veliki novac, ali nisu milijarde kao što su neki govorili. Vrlo sam realan, vrlo ozbiljan i ne mogu narodu da govorim ono što nije istina- rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara s kojim novcem Srbija može da računa nakon donatorske konferencije.

Premijer je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na angažmanu u vezi s donatorskom konferencijom koja je pre nekoliko dana održana u Briselu.

- Niko neće ostati bez kuće i sve će biti obnovljene do sredine jeseni kako je i obećano, a putevi će biti sanirani do prvog oktobra, dok u narednom periodu ostaje još da se reše problemi u elektroenergetskom sistemu", rekao je Vučić novinarima u Šamcu, gde je odneo pomoć za obnovu nakon poplava.

(Telegraf.rs / Tanjug)