Obama pisao Nikoliću: Pomagaćemo Srbiju kao prijatelji!

- Kao prijatelj Srbije, SAD ostaju posvećene podršci na svim naporima u odgovoru na poplave, i nastaviće da podržavaju proces oporavka koji predstoji - poručio je američki predsednik Nikoliću

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je danas pismo predsednika SAD Baraka Obame, u kome mu, u ime američkog naroda, izražava najiskrenije saučešće za sve u Srbiji koji su poginuli ili izgubili imovinu tokom nedavnih poplava, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

- Znam iz našeg sopstvenog iskustva sa katastrofama da je naporan rad na obnovi samo početak. Pomoć Amerike do sada se odnosila na poljoprivredu, hranu, smeštaj, vodu, lekove, kao i tehničku pomoć - istakao je Obama u odgovoru na pismo koje mu je Nikolić uputio 19. maja, piše agencija FoNet.

Obama je istakao da ambasada SAD u Beogradu radi zajedno sa Vladom Srbije i nevladinim organizacijama kako bi se "indentifikovale sve potrebe i našao brz odgovor".

- Kao prijatelj Srbije, SAD ostaju posvećene podršci na svim naporima u odgovoru na poplave, i nastaviće da podržavaju proces oporavka koji predstoji - poručio je američki predsednik Nikoliću, a prenosi FoNet.

(Telegraf.rs)