VUČIĆ I BAROZO: Hvala na pomoći, ulazak u EU prioritet! (FOTO)

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Evropske komisije rekao da smo svesni i da znamo da je bezbroj obaveza pred nama. Ozbiljne ekonomske reforme ne donose boljitak za tri meseca, ali će ih doneti za tri godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu za pomoć i podršku koju je EU dala Srbiji povodom katastrofalnih poplava. On je takođe ponovio da je punopravno članstvo Srbije u EU prioritetni zadatak Vlade Srbije.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Barozom u palati "Srbija" rekao da smo svesni i da znamo da je bezbroj obaveza pred nama, da ozbiljne ekonomske reforme ne donose boljitak za tri meseca ali će ih doneti za tri godine i da moramo da te reforme preduzmemo i obavimo ako hoćemo da budemo evropsko društvo.

- Srbija jeste ozbiljno i duboko posvećena radu koji treba da je ne samo održi na evropskom putu već približi punopravnom članstvu u EU - rekao je Vučić.

Kako je dodao, mi znamo gde nismo obavili svoj posao kako treba, a Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi. Vučić je i pokazao novinarima papir na kojem je zelenom bojom podvučeno ono što je dobro urađeno, žutom ono što nije loše, a crvenom bojom ono što je urađeno katastrofalno.

- Ovo govori o tome koliko ćemo u narednom periodu raditi ozbiljno i odgovorno - rekao je Vučić koji je naveo da je Baroza zamolio samo za potpunu objektivnost kada se ocenjuje stanje u Srbiji.

Vučić je naveo i da je uprkos političkim teškoćama, činjenici da čekamo da nam nešto padne sa neba, na tome da moramo da menjamo radne navike, uveren da imamo veliku šansu da taj veliki posao završimo u 2018 godini a da je nakon toga sve na EU.

On je dodao i da će Barozo, kome ističe mandat predsednika EK, uvek biti drag gost u Srbiji.

Barozo je u Beograd doneo poruku da je Evropska komsija spremna da podrži reforme u Srbiji, i da je za to izdvojila sredstva iz IPA fondova, preneo je Fonet. On je takođe rekao i da će se podrška Evropske unije usredsrediti na jačanje pravne države i ekonomske reforme.

Predsednika Evropske komisije na aerodromu u Beogradu dočekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Barozo se potom sastao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, a predviđen je i sastanak sa predsednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)