Gašić: Intenziviranje EU integracija od jula

- Srbija izuzetno ceni zalaganje Italije za što brže napredovanje naše zemlje u evropskim integracijama i od velike pomoći bi nam bila njena podrška pri prelaženju poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom - rekao je ministar odbrane, nakon razgovora sa italijanskim ambasadorom Đuzepeom Mancom

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ocenio je danas da će tokom predsedavanja Italije EU, od jula ove godine, biti intenziviran proces priključenja Srbije EU.

U saopštenju Ministarstva odbrane navedeno je da je Gašić u razgovoru sa italijanskim ambasadorom u Beogradu Đuzepeom Mancom zahvalio na pomoći koju je vlada Italije uputila u Srbiju tokom nedavnih poplava.

Ministar je upoznao italijanskog ambasadora sa angažovanjem Vojske Srbije u otklanjanju posledica poplava i merama koje predstoje kako bi se život u poplavljenim područjima što pre vratio u normalno stanje.

- Srbija izuzetno ceni zalaganje Italije za što brže napredovanje naše zemlje u evropskim integracijama i od velike pomoći bi nam bila njena podrška pri prelaženju poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom - rekao je ministar Gašić.

(Telegraf.rs / Tanjug)