Knežević: Rekonstrukcija Vlade međukorak do izbora

- Jedino novi izbori mogu potpuno da reše problem. Ali, pošto je to u ovom trenutku neizvodljvo, potrebno je zaustaviti dalje propadanje, doneti nedostajuće akte i napraviti uslove za raspisivanje izbora - rekao je potpredsednik SNS-a

Vojvodinu očekuje prvo rekonstrukcija vlasti, a potom i brzi izbori, izjavio je potpredsednik SNS Goran Knežević, ističući da je apsolutno neminovno da do kraja godine dođe do promene vlasti u Vojvodini.

- Jedino novi izbori mogu potpuno da reše problem. Ali, pošto je to u ovom trenutku neizvodljvo, potrebno je zaustaviti dalje propadanje, doneti nedostajuće akte i napraviti uslove za raspisivanje izbora. Dakle, nužna posledica i međukorak do skorih izbora je rekonstrukcija - rekao je Knežević za današnje Novosti.

- Pokrajinski režim oličen u Bojanu Pajtiću izgubio je svaki legitimitet i preti da uništi Vojvodinu. Nije mi uopšte jasno kakav obraz neko treba da ima pa da sa manje od šest odsto podrške građana grčevito čuva svoju fotelju - rekao je potpredsednik SNS-a.

I gradonačelnik Novog Sada i funkcioner naprednjaka Miloše Vučević smatra da bi vlast u Vojvodini mogla da bude prekomponovana već za mesec dana.

- Nakon sednice skupštine u petak, na kojoj se videlo da Bojan Pajtić i DS više nemaju većinu, treba očekivati da će doći do pokušaja prekomponovanja vlasti u Vojvodini - rekao je Vučević za Naše novine.

On je dodao da će se, ukoliko stranke koje se zalažu za promenu vlasti u Vojvodini ne postignu dogovor oko zajedničkog delovanja i izbora nove vlade, ići na vanredne pokrajinske izbore.

(Telegraf.rs / Tanjug)