SNS: Afera plagijat udar na Vladu!

- Ovo je udar na Vladu. Udar na predsednika Vlade, na one koji žele da korenito promene stvari u zemlji, kao i u jednoj osetljivoj oblasti kao što su unutrašnji poslovi. Stefanović je krenuo u to i sada ga treba zaustaviti - rekao je poslanik SNS-a komentarišući aferu s navodnim plagijatom doktorata ministra policije, a šef poslaničkog kluba SNS-a je izjavio da je DS falsifikatima navodnog plagijata doktorske disertacije Nebojše Stefanovića pokušala da ga diskredituje kao građanina i ministra unutrašnjih poslova

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je danas na sednici parlamentarnog Odbora za nauku i obrazovanje da je afera s navodnim plagijatom doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića zapravo politički udar na ministra i vladu, s ciljem da se zaustave promene u zemlji i, posebno, u policiji.

- Ovo je udar na Vladu. Udar na predsednika Vlade, na one koji žele da korenito promene stvari u zemlji, kao i u jednoj osetljivoj oblasti kao što su unutrašnji poslovi. Stefanović je krenuo u to i sada ga treba zaustaviti - rekao je Martinović.

On je dodao da je sednica zamišljena kao politička tribina DS, na kojoj ministar unutrašnjih poslova treba da predstavlja "džak s peskom u koji treba udarati svom snagom".

Martinović je pitao predsednicu odbora Aleksandru Jerkov, koja je zakazala sednicu, na osnovu čega se na tom parlamentarnom telu obavlja analiza naučnog rada Stefanovića, i upozorio da Jerkov nije poštovala proceduru i pozvala poslanike da usvoje dnevni red.

BABIĆ: DS URUŠAVA STEFANOVIĆA I VLADU SRBIJE

Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić optužio je danas Demokratsku stranku da je falsifikatima navodnog plagijata doktorske disertacije Nebojše Stefanovića pokušala da ga diskredituje kao građanina i ministra unutrašnjih poslova.

On je, međutim, upozorio da je falsifikat krivično delo i da bi za to neko trebalo da odgovara.

Babić je na Odboru za obrazovanje u republičkom parlamentu ocenio da je za ovo pitanje veoma važno, kako je rekao, kada, ko i sa čime kreće u ovu harangu protiv vlade, Stefanovića, ali i protiv premijera Aleksandra Vučića, harange u kojoj se ne preza ni od korišćenja premijerove porodice i sina.

Babić je rekao da SNS neće bežati od legalne političke borbe.

- Ne bežimo da suočimo stavove. Ne bežimo da dajemo različita rešenja, ali borba na osnovu krivotvorenja, na osnovu falsfikata je krivično delo gospodo iz DS koji ste politizovali ovu temu a to ste priznali da željom da falsifikatom urušite ministra Stefanovića i Vladu Srbije - rekao je Babić.

(Telegraf.rs / Tanjug)