Tomislav Nikolić dva dana bez sna!

Predsednik Srbije u prethodnim danima nije imao vremena za odmor, jer je iz Njujorka, direktno sa aerodroma prvo razgovarao sa predsednikom Crne Gore, potpm primio predsednika Slovenije, ambasadora Kine i organizovao donatorsku konferenciju

Predsednik Srbije aktivno se uključio u diplomatsku ofanzivu koju je pokrenula Vlada Srbije, kako bi se prikupila što veća pomoć za zemlju koja je pretrpela ogromne štete od katastrofalnih poplava, a kako saznaje Telegraf.rs Tomislav Nikolić puna dva dana nije "oka sklopio" zbog pretrpanog rasporeda i državničkih sastanaka koje je imao prethodnih dana!

Predsednik Nikolić svoju "diplomatsku bitku" za obnovu Srbije započeo je u Francuskoj gde je sa predsednikom Fransoa Olandom razgovarao o finansijskoj pomoći Pariza Beogradu.

Da se njegova aktivnost na tom polju tu nije završila, dokazuje veoma zgusnut raspored poslednjih dana koji je imao predsednik Srbije i zbog kojih kako saznaje naš portal Tomislav Nikolić "48 sati nije oka sklopio".

Predsednik je u prethodnim danima imao mnogo pretrpan raspored, jer se odmah posle Njujorka, sastao sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, zatim je primio predsednika Slovenije Boruta Pahora, a odmah potom nastavio kontakte sa brojnim državnim zvaničnicima povodom organizacije međunarodne donatorske konferencije, a u međuvremenu sastao se i sa kineskim ambasadorom - kaže za Telegraf izvor iz Kabineta predsednika.

- Ne tražimo od drugih ono što nemaju, već samo deo onoga što imaju više od svojih potreba. To malo više, za nas je mnogo i neophodno nam je, jer šta je smisao života osim da pokažemo saosećanje i volju da pomognemo drugima - rekao je predsednik Srbije prilikom svog obraćanja Savetu bezbednosti UN, na pomoć Srbiji.

Podsetimo prema najnovijem istraživanju agencije "Faktor plus" Tomislav Nikolić jedini je političar u Srbiji koji se posle premijera Srbije Aleksandra Vučića može pohvaliti velikom podrškom narodu, a da im predsednik Srbije uliva poverenje izjasnilo se 35 odsto anketiranih.

(D. Z.)