VUČIĆ O UCENAMA: Niko neće Srbijom upravljati reketiranjem i zaverama!

- Svi koji pate od raznih teorija zavere i misle da tako mogu da upravljaju Srbijom, kao što su to radili u prethodnih 20 godina, neka dobro razmisle - vremena su se promenila i Srbija će biti normalna i uređena zemlja - poručio je premijer Srbije i dodao da je hapšenje šesnaest osoba zbog utaje poreza u Novom Sadu pokazatelj da država uvodi red

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom napisa u medijima o navodnom pokušaju pojedinih šefova srpske policije da ga ucenjuju, da će svi oni koji misle da Srbijom može da se upravlja pomoću zavera morati da se suoče sa činjenicom da su se vremena promenila.

Premijer je, na pitanje novinara o informaciji u medijima da su ga neki šefovi policije ucenjivali, rekao da o tome ne bi da govori, pre svega zato što "nikada neće dozvoliti da ga neko ucenjuje, reketira ili se na takav način ponaša prema bilo kome u Srbiji".

- Svi koji pate od raznih teorija zavere i misle da tako mogu da upravljaju Srbijom, kao što su to radili u prethodnih 20 godina, neka dobro razmisle - vremena su se promenila i Srbija će biti normalna i uređena zemlja ", poručio je Vučić.

HAPŠENJA U NOVOM SADU - DRŽAVA UVODI RED

Vučić je izjavio da je hapšenje šesnaest osoba zbog utaje poreza u Novom Sadu pokazatelj da država uvodi red, ali i da je takvih slučajeva mnogo i da mnogo mora i da se radi na poštovanju zakona.

Prema njegovim rečima, i novosadski slučaj i svi takvi su "posao za tužioca, policiju i pravosudne organe", ali da se, poštujući presumpciju nevinosti, nada da će sudski postupak biti efikasan, te da će presuda biti doneta u dogledno vreme, a ne za nekoliko godina, pa da se, kako je primetio, "ne zna ko je za šta odgovoran".

Vučić novinarima u Sremskoj Mitrovici rekao da Srbija mora puno toga da uradi kako bi otvorila poglavlje 23 u pregovorima sa EU koja se tiče pravosuđa i istakao da će stanje u toj oblasti biti bolje kada to poglavlje bude zatvoreno.

(Telegraf.rs / Tanjug)