NIKOLIĆ: Prirodne katastrofe će biti sve češće!

Tomislav Nikolić kaže da bi, ako bi se iko ogreši i zloupotrebi novac koji se prikuplja za pomoć ugroženima u poplavama, "to bio kraj srpskog duha"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da moramo da budemo spremni da se odbranimo od prirodnih katastrofa jer se klima menja i da ovakve situacije neće biti jednom u 100 godina, već verovatno češće.

- Priroda nas opominje ovom katastrofom. Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj... Voda je stigla do gline i pokrenula ogromna klizišta... Reke su se pokazale kao zmije. Probudile su se, ujele, pustile otrov. I ponovo se pritajile. A nikad se ne zna kad će se ponovo probuditi i podivljati - rekao je Tomislav Nikolić za "Kurir" tokom posete opštini Ljubovija.

Nikolić je naglasio da bi, ako bi se iko ogrešio i zloupotrebio novac koji se prikuplja za pomoć ugroženima u poplavama, "to bio kraj srpskog duha". On je dodao da je uveren da će Vlada novac deliti potpuno transparentno i tamo gde je zaista potreban i da ne sme biti zloupotreba.

Predsednik Srbije je, između ostalog, novinarima poručio da će u Njujorku, u UN, prvenstveno govoriti o Kosovu i Metohiji, ali i da će iskoristiti priliku da svet upozna sa posledicama poplava u Srbiji.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)