NA POZIV MERKELOVE: Vučić prvi srpski premijer posle Đinđića u poseti Berlinu!

Predsednik Vlade Srbije biće prvi srpski premijer posle ubijenog Zorana Đinđića koji će na zvanični poziv nemačkog kancelara posetio Berlin

Nemačka kancelarka Angela Merkel u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem obećala podršku Srbiji, a predsednik Vlade Srbije boraviće u poseti Nemačkoj 11. juna.

Aleksandar Vučić je naveo da je Angela Merkel rekla da "Nemačka neće zaboraviti Srbiju" i izrazila je saučešće našoj zemlji i našem narodu.

- Važnije je da je ona rekla da kada prođu poplave i kada ljudi o njima budu manje pričali, da Nemačka neće ostaviti Srbiju samu i bez pomoći i podrške. Ja sam joj izrazio zahvalnost Srbije - rekao je Vučić.

On kaže da i Dojče banka neće naplaćivati provizije za namenske račune što je važno za pomoć našoj zemlji.

Vučić je rekao i da je prihvatio poziv nemačke kancelarke Angele Merkel da 11. juna poseti Berlin i naveo da će to biti prva poseta srpskog premijera na poziv nemačkog kancelara i da je poslednji put u takvoj poseti bio Zoran Đinđić.

- To je velika čast i obaveza, pa vas molim da pripremite sve što naša strana moze da pripremi iz svakog od vaših sektora i resora - rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

Pre Berlina, premijer će 4. ili 5. juna boraviti u ranije zakazanoj poseti Beču, koja je bila odložena zbog poplava.

Vučić je na sednici rekao i da smirivanje situacije ne znači da su svi rizici i opasnosti prošli.

- Tek sada nam predstoji veliko angažovanje od vojske, preko Ministarstva zdravlja, građevine i infrastrukture... - rekao je premijer Srbije.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(D. Z.)