EU UZ SRBIJU: Merkelova uputila telegram saučešća Vučiću!

- Molim Vas da moje saučešće prenesete i članovima porodica nastradalih. Povređenim licima želim brz oporavak. Nemačka i Evropska unija će Vas podržati u ovim teškim trenucima - navodi se u telegramu kancelarke Merkel

Kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel uputila je danas telegram saučešća predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću, u kome se kaže:

- Sa velikim zaprepašćenjem pratimo elementarnu nepogodu koja je pogodila Vašu zemlju. Vesti o nastradalima i velikim materijalnim štetama usled katastrofalnih poplava izazivaju tugu i saosećanje. Tim povodom želela bih da Vam uputim izraze iskrenog saučešća. Molim Vas da moje saučešće prenesete i članovima porodica nastradalih. Povređenim licima želim brz oporavak. Nemačka i Evropska unija će Vas podržati u ovim teškim trenucima - navodi se u telegramu kancelarke Merkel.

Telegrame saučešća povodom nastradalih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju, uputili su i premijer Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Republike Makedonije Nikola Gruevski, kao i Vlada Republike Bugarske.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)