MINISTARKA POLJOPRIVREDE: Sejaćemo i treći put zbog poplava!

- Država će tražiti najbolja i urgentna rešenja, za najugroženije ćemo gledati da kroz repromaterijal, seme i đubrivo pomognemo proizvođačima da prevazidju štete koje su nastale u poplavama - kaže Snežana Bogosavljević Bošković

Država će pomoći poljoprivrednim proizvođačima da prevaziđu štete nastale u poplavama, kaže ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković. Kako je navela, jedan od prioriteta će biti rešavanje problema zapuštenih kanala.

- Država će tražiti najbolja i urgentna rešenja, za najugroženije ćemo gledati da kroz repromaterijal, seme i đubrivo pomognemo proizvođačima da prevazidju štete koje su nastale u poplavama - rekla je Bogosavljević Bošković za RTS.

Bogosavljević Bošković je istakla da će jedan od prioriteta rada njenog ministarstva biti rešavanje problema zapuštenih kanala, uređenje rečnih vodotokova i kanala - za navodnjavanje u sušnim periodima i odvodnjavanje za vreme padavina.

- Mi moramo izvući poruke i videti šta je trebalo da uradimo, što možda nismo uradili, a trebalo je, da štete budu manje - rekla je ona.

Ona je rekla da su obimne padavine u prethodnom periodu već u značajnoj meri ugrozile poljoprivrednu proizvodnju, da su neke površine zasejavane po drugi put i da nema sumnje da će nakon najnovijeg talasa poplava mnoge površine morati da budu i treći put zasejane.

(Telegraf.rs)