KIRBI: Ako Vučić uspe, Srbiji će biti dobro

- Jasna je intencija novog premijera da sprovede zamisao i rekao bih da može da uspe. Nadam se tome - kaže američki ambasador

Američki ambasador Majkl Kirbi ocenio je da je Aleksandar Vučić u ekspozeu izneo veoma ambiciozan plan i da izgleda da je veoma posvećen toma da ga ostvari.

- Budućnost Srbije će, po mom mišljenju, biti veoma dobra ako u tome uspe - rekao je za "Blic" Kirbi, koji je sa drugim ambasadorima u Skupštini Srbije slušao ekspoze novog premijera.

Prema mišljenju američkog diplomate, govor je bio veoma razrađen i možda zbog mnogih detalja izgledalo je da je bio težak za praćenje.

- Prvi korak je da napravite plan. To je Vučić uradio. Zatim je potrebno da ste načisto sa ljudima s kojim ćete ga izvesti. Jasna je njegova intencija da sprovede zamisao i rekao bih da može da uspe. Nadam se tome - kazao je Kirbi.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin smatra da je ekspoze bio veoma interesantan.

- Dužina govora bila je sasvim normalna. Sve što je mandatar rekao bilo je suštinski važno, tako da je bilo interesantno - rekao je Čepurin.

Izraelski ambasador Jozef Levi naglasio je da Srbija sada stoji na istorijskom rakskršću i da je suočena sa velikim izazovima - ekonomskim reformama, evropskim integracijama i izazovima u vezi sa Kosovom.

- Ova nacija ima veliku moć u sebi i nadam se da će sve svoje pozitivne osobine iskoristiti i naći način da ostvari sve ove ciljeve - rekao je Levi.

(Telegraf.rs / Tanjug)