GOTOVO: Poslednji radni dan Dačića kao premijera ove vlade! (FOTO)

Lider SPS-a danas je poslednji put vodio sednicu svog kabineta, a već u nedelju će Srbija dobiti novu Vladu na čelu sa liderom Srpske napredne stranke

Vlada Republike Srbije na čijem je čelu Ivica Dačić održala je danas svoju poslednju radnu sednicu u svom mandatu, jer će već u nedelju - za dva dana biti izabran novi kabinet u Nemanjinoj sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem na premijerskom mestu!

Vlada Srbije sastavljena od koalicija oko SPS-a, SNS-a i URS-a dobila je poverenje Skupštine Srbije 27. jula 2012. godine, a na mestu predsednika vlade nalazio se Ivica Dačić, dok je Aleksandar Vučić obavljao funkciju prvog potpredsednika. Danas je ta vlada održala svoju poslednji radni saziv, a zanimljivo je to da ovaj kabinet nije održao nijednu telefonsku sednicu!

Mnogi ministri među kojima su naprimer Branko Ružić, Slavica Đukić Dejanović, Tomislav Jovanović Sulejman Ugljanin i Milan Bačević predaće svoje portfelje jer neće biti ministri u novoj Vučićevoj vladi!

Među poslednjim odlukama Dačićevog kabineta ostaće zabeležena da je to baš ova - da se izdvoji 60 miliona dinara bespovratnih sredstava za saniranje šteta nastalih usled nedavnih poplava.

Opštinama: Lučani, Požega, Kuršumlija, Prokuplje, Medveđa, Lebane, Doljevac, Gadžin Han, Aleksinac, Zaječar, Trgovište Kruševac i Žitorađa, gradovima Zaječar, Kraljevo i Niš odobreno je po 3.750 000 dinara pomoći za ublažavanje šteta koje su pričinile poplave, saopštila je danas vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pomoć u istom iznosu je odobrena i za ublažavanje posledica poplava na području Kosova i Metohije.

Podsetimo u nedelju 27. aprila biće izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja će imati 16 ministarstava, a najviše 18 članova.

(D. Z.)