Vučić: Rotacije neće biti

- Ta ideja bila je plod želje usmerene na to da se ustanovi nova praksa demokratskog ponašanja. Nažalost, u našoj zemlji šta god da predložite i kako god to naiđe na otpor onih koji imaju dežurni zadatak da kažu protiv - rekao je mandatar vlade i lider naprednjaka, komentarišući ideju rotirajućeg predsednika parlamenta

Cilj ideje rotirajućeg predsednika parlamenta bila je da se ustanovi nova praksa demokratskog ponašanja, ali je i ta ideja naišla na otpor onih koji imaju dežurni zadatak da uvek budu protiv, rekao je danas lider SNS Aleksandar Vučić i naveo da je zbog toga predložen kandidat iz SNS.

- Ta ideja bila je plod želje usmerene na to da se ustanovi nova praksa demokratskog ponašanja. Nažalost, u našoj zemlji šta god da predložite i kako god to naiđe na otpor onih koji imaju dežurni zadatak da kažu protiv -  rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon konsultacija sa predsednikom Srbije.

Vučić, kome je Nikolić poverio mandat za sastav vlade, rekao je da nije čuo pravi argument protiv te ideje osim da to degradira parlament.

- Zar je godinu dana malo, ne vidim kako se time degradira parlament - rekao je Vučić i naveo da SNS u budućnosti neće imati problem da predloži da neko iz opozicije bude na tom mestu.

(Telegraf.rs / Tanjug)