Đukić Dejanović: Program SNS-a prihvatljiv za SPS

- Suština tog programa da će morati zaista da se krene u smanjivanje svih finansijskih deficita, tamo gde ih ima, a za našu stranku je sasvim u redu da ne bude gore nego što jeste - naglasila je Slavica Đukić Dejanović

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će već početkom sledeće sedmice biti poznato ko će činiti novu vladu Srbije.

Đukić Dejanović je za Pink rekla da očekuje da će vlada biti formirana 24. ili 25. aprila i da je program koji je SNS predstavila za SPS sasvim prihvatljiv.

U razgovoru lidera SNS-a i SPS-a,  Aleksandra Vučića i Ivice Dačića budući premijer izneo je program i postignut je dogovor o još široj saradnji u narednom periodu, prenela je Đukić Dejanović.

- Budući premijer je zaključio da saradnja neće biti samo sa socijalistima i vojvodjanskim Madjarima, nego će pozvati sve koji prihvataju takav program - istakla je Đukić Dejanović.

- Suština tog programa da će morati zaista da se krene u smanjivanje svih finansijskih deficita, tamo gde ih ima, a za našu stranku je sasvim u redu da ne bude gore nego što jeste - naglasila je ona.

Na pitanje da li Vučić iz SPS-a želi samo Dačića u Vladi, Đukić Dejanović je odgovorila da je lider JS Dragan Marković Palma još pre kampanje najavio da će verovatno biti poslanik i da se "PUPS ponašao kao samostalnija poslanička grupa".

(Telegraf.rs / Tanjug)