ANKETA: Koje stranke bi građani Srbije voleli da vide u Vladi uz SNS? (VIDEO)

Građani Srbije su u neizvesnosti i nestrpljivo čekaju da vide ko će odlučivati o budućnosti Srbije. Pitali smo ih koga bi oni voleli da vide u budućoj Vladi Srbije i pogledajte šta su nam rekli

Pre dva dana Republička izborna komisija je saopštila konačne rezultate parlamentarnih izbora, prema kojima koalicija oko SNS-a ima 158 poslaničkih mandata, SPS-PUPS-JS 44, DS 19, koalicija stranaka oko NDS-Zeleni 18. Savez vojvođanskih Mađara ima šest, SDS Sandžaka tri, a Partija za demokratsko delovanje Riza Haljimi dva poslanika.

Međutim, odmah nakon toga krenule su spekulacije ko će sa naprednjacima i manjinama formirati novu Vladu Srbije, pa smo pitali građane šta oni očekuju.

Jasno je da je apsolutni pobednik vanrednih parlamentarnih izbora Srpaska napredna stranka, koja u ovom trenutku ima mogućnost da samostalno formira vladu, ili da u koaliciju pozove neku od stranaka koje su prešle cenzus. Zakon kaže da od proglašenja konačnih rezultata u roku od najviše 30 dana mora biti konstituisana Skupština Srbije.

Podsećamo da je lider naprednjaka izjavio da "ne isključuje mogićnost da više stranaka uđe u novu vladu" i da je otvoren za razgovore sa Tadićem, Đilasom, SPS-om i sa predstavnicima nacionalnih manjina. Ali ko će ući vladu, kako najavljuju naprednjaci, znaće se do kraja nedelje.

Srpska napredna stranka će do kraja nedelje na sednici Predsedništva raspravljati o novoj Vladi Srbije, koalicionim partnerima i njenom novom programu koji je napisao Aleksandar Vučić, a kako su za Telegraf.rs najavili stranački funkcioneri razmatraće se i predlog da SPS ne bude pozvan da uđe u nov sastav kabineta u Nemanjinoj 11.

Građani Srbije su u neizvesnosti i nestrpljivo čekaju da vide ko će odlučivati o budućnosti Srbije. Pitali smo ih koga bi oni voleli da vide u budućoj Vladi Srbije i koga bi SNS trebalo da pozove u vladu?!

I dok pojedinci imaju apsolutno poverenje u Srpsku naprednu stranku, a prvenstveno u Aleksandra Vučića, i voleli bi da SNS sama formira vlast, drugi žale što stranke kojima su oni dali podršku nisu prešli cenzus. Pogledajte šta su za Telegraf.rs rekli građani Beograda.

(M. Bojanić)